perjantai 17. heinäkuuta 2015

Esittelyssä leirien vetäjät

Jokelanseudun elämysten viikolla löytyy kuusi leiriohjaajaa 71 lasta kohti. Jokainen on oman alansa asiantuntija ja lasten ja opettamisen parissa mielellään töitä tekevä.  Nyt sinäkin pääset tutustumaan paremmin ihmisiin, jotka ovat sanoinkuvaamattoman tärkeässä roolissa Elämysten Yö -viikolla!

Johanna Kohonen, sirkusleiri
Olen Johanna Kohonen ja opetan tänä kesänä Jokelanseudulla sirkusleiriä. Ammatiltani olen sirkusartisti, joten työssäni esiinnyn paljon ja sen lisäksi opetan sirkusryhmiä mm. nuorisoseuroissa. Oma erikoistumisalani sirkuksessa on tasapainoilulajit, joista sirkustikkaat ja yksipyöräinen ovat päälajejani. Jokelanseudun sirkusleirillä lapset ovat pääseet tutustumaan sirkuksen ihmeelliseen maailmaan. Leirillä on tutustuttu ja harjoiteltu monipuolisesti sirkuksen eri lajeja, esim. akrobatiaa, tasapainoilua ja ihmispyramideja.

Jukka Juntti, sirkusleiri
Jukka Juntti on sirkustaiteilija, joka on esiintynyt ympäri maailmaa. Hän valmistui Tanssikorkeakoulusta Tukholmasta sirkustaiteen kandidaatiksi; hänen oma lajinsa on ilma-akrobatiaköysi. Jukka on esiintynyt eri teattereissa ja suurilla lavoilla sekä eri TV-ohjelmissa niin Suomessa kuin Ruotsissa. Hän on myös esiintynyt eri sirkuksille, kuten Cirkus Cirkör, Hurjaruuth ja Tipping point production.
Sirkusopettajana hän on toiminut ensimmäisen kerran korkeakoulussa 23-vuotiaana ja opettaa tällä hetkellä Koulutuskeskus Salpauksessa Sirkusartisti koulutuksessa.
Hänen intohimonsa on kehittää sirkuslajeja sekä sirkusta taiteena. Jokelanseudun sirkusleirillä Jukka opettaa erilaisia temppuja sekä aikaisemmin sirkusta harrastaneille, että uusille oppilaille ja ihastelee heidän nopeaa edistymistään.

Kusti Manninen, videoleiri
Musiikkivideo- ja mainosohjaaja Kusti Manninen vetää videoleiriä Jokelanseudun elämysten viikolla. Vuonna 2001 alalla aloittaneella Kustilla on taustallaan yli 150 musiikkivideota suomalaisten huippuartistien kanssa, lukuisia mainoksia sekä tv-projekteja. Videoleirillä tärkeimpänä tavoitteena on innostaa leiriläisiä omien videoiden tekoon sekä opettaa kuvauksen perusasioita. Leirillä toimitaan pienryhmissä ja kuvaukset ja editoinnit tehdään iPadeillä. Viikon aikana leiriläiset tuottavat esittelyvideot, mainokset sekä uutisinsertit. Uutisinserttien aiheena on muut leiriryhmät. Valmis tuotos esitellään lauantaina Elämysten yössä Elämysten uutisten muodossa.

Valtteri Seppänen, musiikkileiri
Valtteri Seppänen on muusikko, musiikintekijä, opettaja, sekä taiteellinen jokapaikanhöylä työskennellen musiikin parissa keikkaillen erilaisten orkesterien kanssa, säveltäen teatteri- ja sirkusmusiikkia laidasta laitaan ja toimien opettajana sekä peruskoulussa että omien kitara- ja bändioppilaiden kanssa. Jokelanseudun lasten- ja nuortenleirillä Valtteri ohjaa bändileiriä innokkaita muusikkonuoria innostaen ja opastaen. Leirillä tutustutaan eri instrumentteihin ja opetellaan yhdessäsoiton jaloa taitoa. Bändileiriläisten soittoa voi kuulla ympäri tapahtuma-aluetta mm. katusoiton merkeissä.

Milja Salonen, kuvataideleiri
Kuvataide ja käsillä tekeminen on ollut lähellä sydäntäni niin kauan kuin muistan. Parhaillani opiskelen kuva- ja mediataidetta Pekka Halosen akatemiassa ja valmistun pian kuva-artesaaniksi - kuvataiteen jatko-opinnot ja alalla työskentely ovat ehdottomasti osa tulevaisuuden suunnitelmia.
Olen nauttinut leiriohjaajana toimimisesta suuresti. Lasten intoa ja innovatiivisuutta on ilo seurata ja jokainen päivä on tuonut tullessaan jotain uutta. Hauskinta on nähdä, kuinka leiriläiset innostuvat uusista jutuista ja oppivat mielellään uutta. Viikon ehkä hauskin lausahdus leiriläiseltä oli "Mä tahdon nyt maalata niillä väreillä jotka ei lähde vaatteista pois".

Kirsi Jokela, teatterileiri
Teatterileirin vetäjä Kirsi Jokela on muusikko-huilisti ja huilupedagogi, jonka uusin ohjaustyö Maija nähdään elokuussa Latoteatterissa Tuusulanjärven muusat -trilogian 2. osana. Jokela keikkailee, opettaa, säveltää. Perinteisten konserttiesityksien lisäksi hän yhdistelee omissa esityksissään runoutta, liikettä ja huilismia.
Yksi taideviikon teatterileirin tavoite on rohkaista lapsia tuomaan omia ideoitaan esille harjoitusprosessin aikana ja toteuttaa niitä yhdessä muiden kanssa.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti